Hírek

Elérhetőségek

Nyári diákmunka 2024.

A teljes foglalkoztatottság elérése, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében a Kormány 2024. június 17-től ismételten meghirdeti a ,,Nyári diákmunka 2024." munkaerőpiaci programot, amelynek keretében bértámogatást nyújt a hirdetményben megjelölt feltételeknek megfelelő munkáltatók részére a 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.

 

A Kormány céljai között szereplő teljes foglalkoztatottság eléréséhez többek között szükséges a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítése. Az első alkalommal 11 éve, 2013-ban indított, és azóta minden évben nyár elején meghirdetett nyári diákmunka program a területi, települési önkormányzatoknak és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeiknek, továbbá egyházi jogi személyeknek, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás, valamint ettől az évtől az erdőgazdálkodás területén működő vállalkozásoknak is támogatást nyújt a július-augusztus hónapokban foglalkoztatott diákok bruttó béréhez, így ezek a szervezetek a nyári hónapokra megnövekedő munkaerő-igényük kielégítésére előnyben részesíthetik a diákokat, egyetemi hallgatókat (a továbbiakban: diákok).

 

A nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  •  16 - 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok

  • szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és

  • foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

 

A diákok 2024. június 17-től regisztrálhatják magukat a programra, és a munkáltatók támogatási kérelmeiket a 2024. július 1. - 2024. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő, határozott idejű foglalkoztatás vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

 

Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatás igénybevételéhez készült hirdetményt, illetve forduljon a járási hivatalok munkatársaihoz!

Csatolmány(ok):